Onsen Tamago 温泉卵 eli puolikas keitetty kananmuna

24.05.2019

Onsen Tamago eli puolikas keitetty kananmuna voi sanoa japanilaiseksi poached egg:ksi, mutta sitä kypsennetään kuorineen kuumassa vedessä tai höylyssä (65-68 astetta, noin 30min).

No, siinä on erilaisiä reseptejä (yllätys!), mutta alkuperäisesti se on tehty kuuma lähteen alueella. Kananmunaa keitetään kuuman lähden vedessä tai höylytetään kuumasta lähdestä tulevassa höylyssä. Siksi sitä tarjotaan usein kuuma lähden alueella, ja yleensä syödään Dashi-liemin kanssa (kalaliemi + soijakastike).

Onsen Tamagoa voi syödä myös jonkun lisukkeena esim. meillä tarjotaan Udon vehnänuudelin kanssa.

Helpoin tapa on tehdä riisikeittimellä. Sisään laitetaan raa'at kananmunat ja kaadetaan kiehvaa vettä päälle, että vesi peittää munat. Annetaan olla 6-9 min "Warm" tilassa. Ajan pituus riippuu keittimestä ja kuinka haluat munia kypysyä. 

Meidän keittimestä tulee täydelliset 8-9 minuutilla!