Bodaimoto menetelmä 菩提酛

11.06.2019

Aika usein ollaan kysytty, onko meillä viiniä. Ikävä kyllä meillä ei ole tarjolla, koska meillä on niin hyvät saket täynnä juomakaapissa eikä mahdu!


Tämä Nature x Nature on yksi niistä ja erikoisin niistä. Tämä on valmisteltu luonnollisella käymisen (Mizumoto 水酛 / Bodaimoto 菩提酛) ja perinteisen (Yamahai 山廃) tavalla, ja sen lisäksi on käytetty portviinin tyylistä menetelmää (eli prosessin loppuvaiheessa lisätään toista sakea = Kijôshu menetelmä 貴醸酒 =). Mutta alkoholiprosentti on vain 12%.


Ei ihmettä tämä sake on syntynyt Narassa, kun tuo perinteinen menetelmä Bodaimoto kehitettiin Narassa noin 600 vuotta sitten. Se katkesi muiden menetelmien käyttöjen lisäämisten myötä, mutta vapaaehtoisten avulla on elvytetty alkuperäisessä paikassa Narassa.


Maku muistuttaa luumumaista hedelmää, makeaa ja täyteläistä. Ei tyyppillistä saken riisin makua, mutta Kôjin maku on läsnä. Minulle maistuu hieman Umeshulle :D


Suosittelen juoda jälkijuomaksi, mutta miksi ei alkujuomaksi? Minun Kioton vanhassa työpaikassa tarjottiin Umeshua alkujuomaksi ennen japanilaista ruoan tarjoilua. Ruokajuomana sopisi vähän paksumpaan ruokaan kuin sushi, mutta sopii varmasti Teriyaki kastikkeeseen!