Blogi
Japanilaisesta ruoka- ja juomakulttuurista

Talvi on pallokalan sesonki. Pallokala on tunnettu sen tappavan myrkyn takia. Mutta ei kaikissa pallokalassa ole myrkkyä. Vaikka olisi, se on vaan tietyissä paikoissa (sisäelimissä, veressä), niin jos niitä otetaan pois, ei mitään enää pelotettavaa.

Sake (酒)

16.09.2018

Japanin kielen "sake" sana aiheuttaa usein hämmennystä, mitä se oikein tarkoittaa. Siinä on suurin piirtein kaksi tarkoitusta:

Nykyajan tunnettu sushin muoto (握り寿司 Nigiri sushi) on kehitetty Edo kaudella 1800 luvulla Tokiossa. Kansain alueella (Kioto, Osaka ym vanha pääkaupunkialue) ollaan syöty erimuotoista sushia (押し寿司 Oshizushi).

Miso on soijakastikkeen jälkeen toiseksi tunnettu mauste / tahna. Sen historia on yli 1300v ja ajateltu, että on tullut Kiinasta.