Blogi
Japanilaisesta ruoka- ja juomakulttuurista

Minun kokkiura alkoi Izakaya tyylisestä baari-ravintolasta Kiotossa noin 25 vuotta sitten. Siinä, jossä tarjottiin twisted Izakaya annoksia, olin aloittanut tarjoilijana ja noin vuoden päästä minut haettiin keittiön puolelle. Keittiömestari opetti minulle kaikkia perusasioita keittiön sanastosta veitsien teroittamiseen. Hän otti minut syömään...

Aika usein ollaan kysytty, onko meillä viiniä. Ikävä kyllä meillä ei ole tarjolla, koska meillä on niin hyvät saket täynnä juomakaapissa eikä mahdu!

Talvi on pallokalan sesonki. Pallokala on tunnettu sen tappavan myrkyn takia. Mutta ei kaikissa pallokalassa ole myrkkyä. Vaikka olisi, se on vaan tietyissä paikoissa (sisäelimissä, veressä), niin jos niitä otetaan pois, ei mitään enää pelotettavaa.